Ričkovo ali totrovo olje Kolarič (0,5l)

18,00

100% nerafinirano jedilno hladno stiskano ričkovo ali totrovo olje je intezivno rumene barve z rahlim zelenkastim pridihom.

Vonj izrazito spominja na križnice-po repi, zelju, hrenu…V ričkovem olju je kar nekaj snovi, ki ga uvrščajo med najpomembnejša olja za naše zdravje. Vsebuje kar okrog 40% omega 3 in od 19-24% omega 6 maščobnih kislin, ki izboljšujejo presnovo maščob, Znižujejo koncentracijo holesterola in maščobnih snovi v krvi, vse to pa preprečuje aterosklerozo in srčna obolenja. Ker je v ričkovem olju več omega 3 kot omega 6 preprečuje nastanek vnetnih procesov. Po ljudskih izkušnjah ričkovo olje zdravi vsa vnetja sluznic in v ta namen ga priporočajo po eno žlico zjutraj na tešče in eno žlico pred spanjem, tudi tedaj na prazen želodec.

Olje uravnava želodčno kislino in celi rane na želodcu. Ričkovo olje je blagodejno pri zdravljenju ran. V ta namen so ga uporabljali tudi na soški fronti. Ima tudi veliko vitamina E. Ričkovo olje hitro oksidira, zato ga hranimo v hladilniku in ga ne segrevamo. Uporabljamo le hladno, kot solatni preliv…zelo priporočljivo je da to olje uporabljamo kot preventivno pomoč za ohranitev zdravja.

 

Nagrade in priznanja:

  • Znak kakovosti 2020
  • Zlato: 2018, 2019, 2020, 2021

Priznanja v Avstriji:

  • Zlato: 2020
Kategorija: